INTERVIEW

Mats

23 jaar

Het is donderdagmiddag, Hemelvaartsdag en prachtig weer. Het Brouwplein zou normaliter ontploffen van drukte, maar door de huidige situatie met het Covid virus is het niet heel druk. Bij Delfts Brouwhuis is er een mooie buitenbar neergezet waar men lekkere bieren van tap kan afhalen en om te snacken kan genieten van verse kibbeling. Het terras staat natuurlijk niet uit, maar er zitten hier en daar wat mensen te genieten van een mooie fles bier. Mats loopt ook rond en ik ‘tackle’ hem met mijn laptop onder mijn schouder. ‘Mats jou moet ik hebben!’ Ik open mijn laptop en meld hem dat het voor een interview is in de Scheve Courant. Hij kijkt me vragend aan, maar komt toch dichterbij staan. Netjes op anderhalve meter afstand. ‘Wat wil je weten’ vraagt hij.

 

 

Mats, voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Jeetje…” Mats begint te zuchten en ik zie hem nadenken; “ik ben Mats, ik ben kok bij Delfts Brouwhuis, 23 jaar oud en inmiddels bijna 1 jaar getrouwd. Ik woon samen met 2 honden.” Ik kijk Mats aan en vraag hem of hij het dan over zijn vrouw en 1 hond heeft. “Haha nee joh, mijn vrouw zit er ook nog bij natuurlijk. Mijn honden zijn ook wel mijn hobby. Dan ga ik lekker lopen met ze, lange strandwandelingen. Verder is koken ook een grote hobby van me en heb ik dus van een hobby mijn beroep gemaakt. Ook koffie moeten we niet vergeten, dat is ook een hobby van me. Ik kan zoveel koffie drinken dat ik aan het eind van de dag lig te sturen. Heerlijk!”

 

 

En wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

“”Gezelligheid, samenkomen, kunnen ont-stressen met zijn allen en het lekker bespreken van de dag. Tijdens het werk lekker schelden op elkaar, maar dan daarna weer normaal kunnen evalueren met elkaar. Daar is de Oude Jan een prima plek voor!”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

”We hadden net voordat we met Brouwhuis open gingen een kennismakingsborrel met het nieuwe team van Delfts Brouwhuis en ook de collega’s van de Oude Jan waren erbij. Ik zat met mijn rug naar de binnenkant, buiten op het voorterras. Toen zat ik om me heen te kijken en te bedenken waar iedereen was. Ineens zag ik in mijn ooghoeken de lampen binnen heen en weer gaan. Op de bar stonden allemaal vrouwelijke collega’s te dansen en één mannelijke collega stond erbij die zijn broek op zijn enkels had.” Mats begint hard te lachen en ik vraag hem wie die collega was. “Nou daar doe ik maar geen uitspraken over.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“Toen ik begon met werken in de horeca. Dat was op mijn 16de, toen had ik een bijbaantje in de horeca. Na het werken gingen we dan even gezellig een pilsje pakken met zijn allen in de Oude Jan.”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Ik ben op dit moment heel erg gewezen op mijn hobby’s. Omdat door het virus

Delfts Brouwhuis zo goed als dicht is. Ik help af en toe met het bierloket en ik ben ook bezig geweest met de nieuwe kaart. Deze is inmiddels af, heel leuk! We gaan komende week proef koken en ik ben erg benieuwd hoe dit gaat bevallen”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“Ik kan eten wat ik wil, en dat doe ik ook”

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

“Dat is ‘Liever te dik in de kist van René Karst en Stef Ekkel’. Dat is altijd een feestje als dat nummer op staat en het is ook altijd feest bij de ouwe.”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Met jou! Als je ook met huisgemaakte drop likeur aankomt dan, want daar heb ik wel trek in hahaha”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Dan zou er heel weinig veranderen.” Ik moet lachen en vraag hem wat hij wel zou veranderen. Mats moet diep nadenken en komt uiteindelijk met een antwoord; “misschien het logo een beetje vernieuwen of moderniseren, maar verder eigenlijk niks.”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Mocht je dan toch lekker op het terras zitten in deze maand dat het eindelijk weer mag, vergeet dan niet om af en toe een glaasje water te drinken tussen al dat bier door.”

{module_contentholder, name="_U908_BP_infinity"}
{module_contentholder, name="_U910_BP_infinity"}
{module_contentholder, name="_U912_BP_infinity"}