INTERVIEW

Marja

54 jaar

‘’Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt’’

 

De naam Ambrus kent een ieder die Café de Oude Jan een warm hart toedraagt. Maar over wie hebben we het nou? Sinds enige tijd hebben we er namelijk twee van rondlopen. En nee, het zijn niet man en vrouw. Dat zou een beetje gek zijn. Het is de zus, van die ene gozer. Weet je wel? Je weet wel: Marja!

 

Marja brengt al een lange tijd af en toe een bezoek aan het mooiste café van Delft. Voorheen deed ze dat zo nu en dan. Nu doet ze dat wat regelmatiger. Marja zit vaak in de welbekende hoek én is waarschijnlijk de enige die Rob Lemmer a.ka. de teletekstsupporter een toontje lager krijgt. Als Marja aanschuift is Robbie gewoon een beetje stiller. Gelukkig heeft Marja wel smaak, en laat ze Rob gewoon links zitten. Genoeg over Rob, we gaan het hebben over Marja!

 

 

Kan je wat vertellen over je werk en passie?

 

Ja natuurlijk! Ik ben werkzaam bij Beercoo schoonmaakgroep voor 24 uur per week. Hiervan breng ik ongeveer de helft door op kantoor en de rest van de tijd spring ik graag bij op de vloer. Ook het maken van roosters, vakantieplanningen en het inspecteren van panden behoren tot mijn werkzaamheden.

 

Mijn passie is heel wat anders. Dit is lezen van boeken en dan vooral thrillers van Scandinavische schrijvers. Daarnaast  kun je mij sinds kort vinden in de sportschool. Laten we hopen dat dit ook een passie gaat worden.

 

 

Marja, al even een trouw gezicht aan de bar, wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

Dat kan ik in één woord omschrijven: Ontspanning. Het is heerlijk om gezellig samen te zijn met vrienden onder het genot van een biertje of wijntje!

 

 

Aan de bar of op het terras?

 

Eigenlijk kies ik voor beide mogelijkheden. In de hoek aan de bar is het heel gezellig, en buiten aan de grote tafel is het (zeker met mooi weer!) ook altijd gezellig!

 

Verder vind ik de het terras van de Oude Jan het mooiste van Delft en ook de broodjes op de lunchkaart zijn niet te versmaden!

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

Zo, dat is een lastige vraag. Dat is echt al wel jaren terug toen Leo nog eigenaar was. Toen  kwam ik ook al regelmatig langs. Alhoewel de frequentie van mijn bezoekjes nu wel een stuk hoger ligt en dat ligt weer aan de mensen die er ook graag komen.

 

 

Wat was je leukste ervaring in Café de Oude Jan?

 

Tja, ik denk dat ik wel meerdere leuke ervaringen heb. Bluesfestival is altijd erg gezellig, de lente-barbecue viel ook in smaak. Ik heb diverse feestjes meegemaakt en als er een gezellige, leuke sfeer is dan ben ik een tevreden mens!

 

 

Marja, welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

Ojee, daar vraag je mij wat! Persoonlijk ben ik fan van muziek uit de jaren '80 en dan voornamelijk Depeche Mode. Ik vind het lastig om een plaat te kiezen die echt past.. Het hangt van de sfeer en de drukte af.

Misschien dat Nederlandstalige muziek het beste past. Je merkt namelijk dat iedereen uit volle borst meezingt met 'we hebben een woonboot' van Stef Ekkels maar bijvoorbeeld ook met 'Leef' van Andre Hazes jr!

 

 

Met wie wat het personeel zou jij wel een huisgemaakt appeltaartje willen eten?

 

Wil je echt een eerlijk antwoord? Haha, ik wil verder niemand voorbijlopen maar ik vind jou (red: de reporter van de Scheve Courant is voor iedereen geheim) wel een aardige jongen en altijd gezellig (alhoewel de meningen daar soms over verdeeld zijn, haha!) (red: Onbegrijpelijk!) Of misschien Arby? Houdt hij eigenlijk van appelbak? (red: Het liefst eet hij Marianne’s appelgebak als ontbijt, lunch én diner!)

 

 

Marja, wat is eigenlijk jouw levensmotto?

 

Ik heb er eigenlijk twee: Geniet nu want morgen bestaat nog niet. & Om gelukkig te zijn moet je iets doen waar je gelukkig van wordt.

 

 

Marja, wil je de volgende zin afmaken:  Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan..

 

Zou ik het lekker zo houden, de sfeer is geweldig en er heerst een echt ons kent ons gevoel! (o ja, misschien wel de keuken uitbreiden zodat er tijdens het terras-seizoen een avondkaart geserveerd kan worden)

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft