INTERVIEW

Joep

Van personeel tot vaste gast. Joep ik hier het sprekende voorbeeld van. Nog niet zo lang geleden verliet deze goedlachse barman het café, en trok de wijde wereld in. Echt verlaten doet hij ons nooit, want regelmatig is hij nog te vinden voor de bar. Soms zelfs achter de bar, om het personeelsuitje veilig te stellen. Alhoewel Joep een hele oppervlakkige jongen is, proberen we met dit interview iets de diepte in te gaan. Gewoon om hem wat beter te leren kennen.

 

 

Joep, al jaren een trouw gezicht in de avond, wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

De Oude Jan betekend voor mij een tweede huiskamer en in de zomer vooral mijn tuin. Al jaren kom ik hier om vrienden, bekenden en eendaags-vrienden te ontmoeten. Ik heb hier geweldige vrienden ontmoet die ik nooit zal vergeten en avonden gehad die ik me nooit heb herinnert.

 

 

Wat bevalt beter: achter de bar of aan de bar?

 

De afwisseling bevalt mij het beste. Na een week werken ben ik vaak blij dat ik gezellig met m’n vrienden in de kroeg kan hangen, een kaartje kan leggen en een biertje kan drinken zonder verantwoordelijkheden.

 

Dat gezegd hebbende, soms is het gewoon leuk om m’n oude bar-schoenen weer aan te trekken en met een gezellige collega weer even te knallen achter de bar. Ik heb enorm veel respect voor horecapersoneel en zeker de collega’s in de Oude Jan, die keihard te kunnen werken en gezellig te blijven. Door af en toe mee te doen houdt dat me “humble”. …maar het moet wel in balans blijven met mijn aan-de-bar avonden.

 

 

Voor de mensen die je niet kennen, kun je wat vertellen over je werk en Passie?

 

 Ik werk bij Fox-IT een IT security bedrijf. Daar verkoop ik informatie beveiliging aan banken wereldwijd. Ik vind mijn passie hier in het sociale aspect, het reizen en het werken met een team van experts aan het beste product in de markt.

 

Daarnaast liggen mijn passies bij wat hobbyen op een surfplank, op de golfbaan, in de sportschool en bij m’n vriendin.

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

Ik denk bijna 10 jaar geleden toen ik net begon te werken bij Café- restaurant de V

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

Momenteel wacht ik om te boarden voor een vlucht terug naar Nederland en smacht ik naar een koud Heineken fluitje.

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

Danger zone van Kenny Loggins

 

 

Joep, wat is eigenlijk jouw levensmotto?

 

It’s all about risk appetite

 

 

Met wie van het personeel zou jij wel eens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

Vorige zomer werkte er een heel mooi half-Indonesisch meisje op het terras. Altijd goed gehumeurd, lieve (ietwat harde) lach, ongeveer 1m 58cm, kan drinken als een bootwerker en ziet eruit alsof ze heel zorgzaam is…werkt die er nog? Zo niet, met Dick.

 

 

Wil je de volgende zin afmaken:  Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan.

 

Zal ik altijd dronken zijn. (of heeft iemand dat al gezegd?) dan: zou ik een paardenrace organiseren op het terras van de oude jan, met mini-horses. Dan komt mijn eigen vriendin goed van pas.

 

28 jaar

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft