INTERVIEW

Arien

46 jaar

Arien is ooit aan komen waaien in Café de Oude Jan en sindsdien is hij niet meer weg te slaan uit het café. Na 37 jaar in Berkel te hebben gewoond is hij voor zijn werk naar Delft gekomen en kwam hij toevallig bij de Oude Jan terecht. Ik wil graag weten hoe hij hier terecht is gekomen en ik vraag of hij klaar is voor een interview voor onze nieuwsbrief. Een volmondige ‘Ja’ komt er uit en hij neemt nog een slok van zijn Heineken pils. Arien kijkt me aan en begint zijn verhaal “ik hoorde van Dick dat Emma hier niet meer werkt.. dat is wel jammer” ik moet lachen en vraag waarom hij dat jammer vindt. Arien krijgt een grote glimlach op zijn gezicht en vervolgt zijn verhaal; “Nou, ze ziet er niet slecht uit.”

 

 

Arien, voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Ik kom oorspronkelijk uit Berkel en Rooderijs en voor mijn werk ben ik naar Delft verhuist. Dat is in juni 2010 geweest. Toen heette het bedrijf waar ik voor werk nog Combiwerk en inmiddels heet het Werkse. Nog een klein jaartje en dan woon ik alweer 10 jaar in Delft. Ik heb het heel erg naar mijn zin hier. De gemoedelijkheid en het ons-kent-ons gehalte is hier groot. Net een dorp, alleen dan in de stad. Erg leuk! Ik luister erg graag naar muziek en ik ga vaak ook naar concerten. Alleen dit jaar heb ik nog 27 concerten te gaan. Qua genre maakt het niet uit; disco, pop, rock, ik vind dat je een brede belangstelling moet hebben. Ik ben in de jaren 80 opgegroeid, maar je moet er een beetje bij blijven”

 

 

En wat betekent de Oude Jan dan voor jou?

 

“Vooral gezelligheid. Verder vind ik de afspiegeling van de mensen die hier komen erg mooi. Of je nou hoog of laag opgeleid bent, iedereen praat gewoon normaal met elkaar. Dat vind ik fijn. Ik kom hier graag als ik in de buurt ben om een pils drinken, meestal als ik gewerkt heb. Maar vanmiddag was ik bijvoorbeeld bij de computerzaak  op de binnenwatersloot en dan ben ik toch in de buurt. Dan kom ik graag een drankje halen.”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“Het leukste vond ik nog wel met die toeristen uit Ukraine. Die hadden hier lekker wat gedronken en ik zat aan de bar. Zij zaten aan een tafeltje, een beetje rustig een drankje te drinken en te observeren wat hier allemaal gebeurde. Ze vonden het mooi om te zien en het werd steeds gezelliger naarmate er wat drankjes inzaten en ze mengde met de vaste gasten. Uiteindelijk gingen ze er vandoor, ik denk om te eten, maar ze waren binnen no time weer terug haha ze hadden het blijkbaar heel erg naar hun zin. Leuk om te zien dat meer mensen het hier naar hun zin hebben.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“Dat was tijdens één van de eerste ‘Live op Jan’s dienblad’ evenementen, de avonden dat de Oude Jan live muziek neerzette in het café. Toen traden Pelvic Fins uit Utrecht op en daarna Linda Kreuze. Dat was op een donderdag zo rond 20 februari 2014.  Ik had het gelezen in de Delftse Post en kwam kijken, want ik houd natuurlijk van muziek. Dat was een gezellige avond en sindsdien kom ik hier geregeld.”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Niet echt iets, ik doe gewoon wat ik moet doen. Ik leef altijd van dag tot dag. Net als dat nummer van ‘Fleetwood Mac’ met ‘Don’t Stop’ daar zingen ze ook ‘don’t think about tomorrow’. Dat is een beetje mijn levensmotto. Ik laat alles rustig op me af komen. Ik maak me niet zo druk meer.”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“In lijn met wat ik net zei; Je moet het leven nemen zoals het is”

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

Je ziet Arien denken, want hij luistert natuurlijk gigantisch veel verschillende nummers. Na een tijdje is hij er uit; “toch wel ‘Fleetwood Mac’ met ‘Don’t Stop’. Een prachtig nummer en daar ben ik mee opgegroeid.”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Goh… helaas werkt Emma hier niet meer haha maar tegenwoordig zou ik met Vicky een appelpuntje willen eten” ik kijk Arien vragend aan en vraag of hij Kiki bedoeld. “nee ik bedoel Vicky, die nieuwe meid”. Ik moet lachen en vertel hem dat ze Kiki heet. Hij kijkt me bedenkelijk aan, alsof ik hem in de maling neem. Maar uiteindelijk gelooft hij me; “met Kiki ja, met haar wil ik wel een appelpuntje eten.”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“zou ik alles bij het oude houden! Weinig aan veranderen. Gewoon op deze voet doorgaan. Top zo!”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Niets veranderen als je blij bent, want dat werkt vaak averechts. Lekker houden zoals het is.”

 

 

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft