INTERVIEW

Glenn

Sinds een tijdje zien we Glenn steeds vaker binnen stappen in het café. Hij gaat geregeld aan de bar zitten, bestelt een pils en luistert dan naar alle verhalen die iedereen verteld. Ik kom op een woensdagmiddag binnen gelopen en raak in gesprek met Glenn. Ik kom erachter dat hij uit Den Haag komt maar inmiddels vlakbij woont; boven het Postkantoor. Ik vraag of hij openstaat voor een interview in de Scheve Courant hij zegt direct ‘ja!’. Zonder te weten wat de Scheve Courant is, gaat hij bij me aan tafel zitten en schenkt Pils hem een fluitje Heineken in. Glenn gaat zitten, neemt een flinke slok van zijn drankje en kijkt mij vragend aan. Ik zie hem denken ‘kom maar op!’

 

 

Voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Nou laat ik met het leukste en simpelste beginnen. Ik ga graag naar ADO den haag. Dat zit nou eenmaal in mijn hart. Dat is eigenlijk op een speciale manier ontdekt, want mijn ouders houden namelijk helemaal niet van voetbal. Op de middelbare school was iedereen natuurlijk supporter van één Nederlandse club en ging ik maar meedoen met deze trend. Ik koos voor de club uit Rotterdam. Later kwam ik erachter dat mijn opa jarenlang vrijwilliger is geweest bij ADO Den Haag, sinds het begin van de jaren 30. Ik heb thuis nog een vrijwilligerskaart van hem liggen uit 1962. Ik ben van de club gaan houden toen het al ADO heette en heb me wel altijd verdiept in de historie.  Verder ben ik groot fan van Andre van Duin en naast mijn werk zoek ik graag gezelligheid op.” Ik vraag Glenn wat hij voor werk doet en hij vervolgt zijn verhaal; “ik wilde altijd kok worden. Dat is me altijd afgeraden door mijn autisme en ADHD, maar ik ben toch naar de horeca school gegaan. Nu ben ik drie diploma’s verder en ben ik erachter dat mijn passie zeker wel in de horeca ligt, maar een vaste baan krijgen blijkt toch lastig. Daarbij mag ik van het UWV op dit moment niet werken, dus ik ben op hele jonge leeftijd al met pensieon hahaha een soort van tussen-pensioen. Want ik wil natuurlijk wel gaan werken.

 

 

En wat betekent de Oude Jan dan voor jou?

 

“ik kom er nog niet heel lang, maar ik vind het heerlijk om hier te zitten en te luisteren. Je hebt hier aanspraak. Ik hoor de verhalen en wordt er af en toe ook bij betrokken. Dat vind ik fijn. Bij de oude jan merk ik dat iedereen recht door zee is. De mensen hier zijn eerlijk. Daarom kom ik er graag.”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

Glenn neemt een slok van zijn pils, kijkt uitgebreid naar het achterwerk van Josefien die net langsloopt en begint te denken.. “ik kom er nog niet zo lang, dus ik heb niet heel veel anekdotes. Ik kan zo snel niet echt wat bedenken, maar als ik zo op de fiets zit bedenk ik me vast een mooi verhaal.” Ik zie hem weer omkijken als Joos langsloopt en begrijp dat hij met zijn gedachte ergens anders zit.

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“Dat was eind april 2018, na mijn werk. ik werkte toen in de keuken van de Gouden Leeuw in Vorschoten. Ik ben namelijk 22 april in Delft komen wonen en ben vrij snel in de Oude Jan terecht gekomen.”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Elke dag is erg leuk omdat er altijd wel wat te beleven is. Op dit moment ben ik bezig met ADO en voetbalwedstrijden eromheen. Van de week natuurlijk de Champions League en Van Persie die een afscheidwedstrijd heeft gekregen. Verder ben ik thuis aan het hobbyen met muziek. Voorlopig nog puur voor mezelf. Kijken of er kwaliteit uit komt.” Ik ben natuurlijk nieuwsgierig en vraag wat hij dan pecies doet. “Ik houd natuurlijk van Andre van Duin, een echte volks komiek. Ik vind het fijn om mensen te vermaken, maar ik praat ook onbewust veel over mezelf. Als ik door de microfoon grapjes vertel, dan kan je beter even thuis oefenen. Tot mijn grote verbazing luisteren er toch ook mensen naar me alleen is thuis oefenen toch wel aan te raden.”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

“Ik houd van jazz, feestmuziek, soul, top 40 en Nederlandstalig. Toch hebben ‘Kleine jongen’ en ‘Zeg maar niks meer’ van Andre Hazes voor mij een speciale betekenis. Mooie teksten met een lach en een traan en een stuk waarheid. Dat helpt mij op een positieve manier de toekomst in.

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

Glenn schuift zijn bril op zijn neus en gaat bedenkelijk kijken “het meeste maakt niet zoveel uit. Het gaat toch allemaal weer voorbij. Gooi alles gelijk van je af, als het kan. Wat je ook gedaan of gezegd hebt, blijf er niet boos over. Doe niet zo negatief”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Dat weet ik niet. Met zijn allen, want ik kan geen keuze maken” Glenn kijkt opzij en gluurt weer naar Josefien en ineens schiet hem iets te binnen en roept hij heel hard “Emma!! Zet haar naam maar neer. Dat is een leuke meid.” Ik begin te lachen en vraag me af of hij niet twee krullenbollen door elkaar haalt.

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“zou ik blijven meegaan met de flow. Maar eigenlijk kan ik dat niet zeggen, want iedereen zou het anders doen. Maar ik zou toch niks veranderen! Ik denk dat het lekker loopt.”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Altijd blijven lachen, wat er ook gebeurd. Tenminste, denk altijd aan lachen. Want ik lach zelf ook niet altijd. Maar denk altijd aan positieve dingen”

 

 

25 jaar

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft