INTERVIEW

Ben

Je hoeft niet goed te kijken om te zien dat Ben regelmatig in de Oude Jan komt. Zelf zegt hij dat zijn ietwat rode gezicht komt doordat hij voor zijn werk vaak in de buitenlucht te vinden is. Wij weten wel beter. Ben beweerd wel dat hij gek is op reizen, maar het liefst gaat hij een lang weekend naar de Oude Jan. Ben is ook een typische Feyenoord-supporter, waarvan je weet dat die op zondag om 19:00 uur even naar pagina 819 van teletekst gaat om de uitslag van ‘zijn cluppie’ te checken.

 

Gelukkig heeft Ben ook veel goede kanten. Een vrolijke vent en een allemansvriend. Ben is zo iemand die alles kan zeggen zonder dat iemand hem iets kwalijk neemt. En je kunt vooral keihard met hem lachen.

Mocht Ben je nog nooit lastig hebben gevallen voor een praatje, hieronder leer je deze gezellige vent wat beter kennen.

 

 

Ben, al jaren een trouw gezicht in de avond, wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

De Oude Jan is voor mij één en al gezelligheid. Even lekker stoom afblazen na een drukke werkdag. Door slap te ouwe hoeren met iedereen kom ik tot rust.

 

 

Voor de mensen die je niet kennen, kun je wat vertellen over je werk en Passie?

 

Ik ben sinds 11 jaar aannemer in Delft en omstreken. Dit doe ik nog steeds met heel veel plezier. Mijn passie zit ‘m vooral in het reizen. En dan vooral het duiken tijdens deze reizen. Daar kan ik geen genoeg van krijgen. Naast de Oude Jan geef ik hieraan dan ook het meeste geld uit.

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

 Pfoe, dat moet halverwege de jaren ’90 zijn geweest. Maar vraag me niet op de precieze datum hoor.

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

Binnenkort word ik vader, en daar heb ik heel veel zin in. Toch een beetje de kroon op al dat werk. Nu ben ik dus druk bezig met het in elkaar zetten van een kinderkamer.

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

Daar moet ik over nadenken. Eigenlijk is het niet een heel goed nummer, maar de tekst past echt bij deze kroeg. Ik heb het over het nieuwe nummer van Dreetje Hazes. De titel is: ‘Wie kan mij vertellen wat ik gister heb gedaan’. Want er is geen dag dat je nuchter weggaat uit de Oude Jan, haha!

 

 

Ben, wat is eigenlijk jouw levensmotto?

 

Werk om te leven, en leef niet om te werken.

 

Ik zou het liefst al mijn centen uitgeven aan vakantie. Daar ben ik hartstikke goed in. Maar ik kom te veel mensen tegen die het alleen maar over werk kunnen hebben. Dan denk ik, het leven is één groot feest alleen je moet zelf de slingers ophangen.

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

Het liefst met Meike, maar ik maak graag tijd voor meerdere vrouwen tegelijk. Dus Sanne, Laura en Meike.

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan.

 

Zou ik die kleine Daan van de Putte eruit schoppen. En dan lekker zo doorgaan. Never change a winning team!

 

38 jaar

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft