INTERVIEW

Remco

48 jaar

Remco komt al jarenlang zo nu en dan opduiken in het café, voor een lekkere pils. Voornamelijk de zaterdag middag vindt hij een mooi moment om aan te waaien. Met zijn muts op en zijn vrouw aan zijn zijde. Dat hij bevriend is met Jeff en Slikker en die bende, dat weten we. Ze noemen hem ‘Tijgertje’, maar waarom eigenlijk.. Deze zaterdag middag staat Remco een pils te drinken zonder een muts of hoed op. Ik kijk hem aan en vraag of die een kwartiertje tijd heeft. Zonder te vragen waarvoor, komt er direct een “JA!” uit. Dat is een makkelijk slachtoffer voor het volgende interview van de Scheve Courant. Laptop op tafel, pils er bij en daar gaan we.

 

 

Remco, voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Ik ben al zo’n 30 jaar ondernemer. We doen alles met leer, behalve tassen en schoenen. Dus bijv. Zadel bekleding, maar ook erotische kleding. Dat is leuk om te doen. Dan heb je zo’n gozer en die zegt dan ‘als ik dan op de motor zit, dan kan ik moeilijk plassen’ en dan denk ik haha nee kerel, je wilt gewoon op een dirty party dat ding open ritsen hahha Verder ben ik getrouwd en heb ik één kind. Ik ben sportliefhebber en dan heb ik het over sporten om zelf te beoefenen, maar ook om naar te kijken. Ik wil ook zoveel mogelijk zelf sporten. Dat is voor mijn omgeving ook maar beter, want anders wordt ik chagrijnig.” Ik ben toch nieuwsgierig naar waar zijn bijnaam ‘Tijgertje’ vandaan komt. Remco vervolgt zijn verhaal; “Het bedrijf van mij is 74 jaar geleden begonnen. Mijn opa heette Gerrit en zijn compagnon Tijmen. Dat werd ‘Firma de tijger’. Uiteindelijk is dat ergens in het verleden verandert naar ‘Tijger leathers’. Daar komt de bijnaam vandaan. Het is dus vanuit mijn bedrijf, niet omdat ik bijt.” Remco begin hard te lachen en kijkt me vragend aan.  Hij is zichtbaar klaar voor de volgende vraag.

 

 

En wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

“De Oude Jan is een gezellig rustpunt op de zaterdag middag. Hier beleef ik het Cheers-gevoel. Heerlijk om hier langs te komen voor een lekkere pils, een stukje gezelligheid en een stukje ontspanning.”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“Dat is een moeilijke om er één specifieke uit te pikken, ik heb het hier altijd naar mijn zin en er gebeurt hier van alles. Het is altijd gezellig! Maar dat feest van jullie afgelopen zomer, met de verjaardag. Dat was geweldig! Zo gezellig, dat ik de dag erna niks meer van het feest wist.  En als je het niet meer weet, dan is het goed geweest haha” Remco neemt een slok van zijn biertje en je ziet dat hem iets te binnen schiet. “Wat ik zo gaaf vind, is dat ik als ik vanuit hier naar huis vertrek om zeg 20:15 uur, ik ook om 20.15 uur thuis aankom. En ik ga niet eens met de DeLorean. Mooi die kroegklok!”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

Je ziet Remco denken… “zo’n jaar of 10 geleden denk ik”. Remco kijkt Jeff aan en vraagt hoe lang Jeff er al komt. Er komt een diepe zucht uit Jeff, want die lijkt het allemaal niet meer te herinneren. Remco vervolgt zijn verhaal; “het was in Leo zijn tijd, dus dan is het wel iets langer dan 10 jaar geleden.”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Het werk, het gezin en sport kijken. Qua sport kijk ik echt bijna alles, als het maar beweegt. Van indoor bowlen tot voetbal haha mijn vrouw houdt van reality soaps, maar dat vind ik helemaal niks. Daarom kijk ik naar werkelijk waar alle sporten, om maar niet naar reality soaps te hoeven kijken.

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

Remco steekt een sigaret aan en pakt zijn telefoon erbij om het op te zoeken;  “Many fools will come, when the wise are silent”, dit heb ik thuis op een tegeltje staan ook. Ondertussen komt Slikker naar buiten. Remco vraagt hem hoe het bevalt als vaste ambtenaar.  Slikker knikt en geeft aan

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

“Die Jeff altijd draait… welke is het nou…. Ow ja! ‘Ode aan de Vrouwen’ van Bonkie. Heerlijk nummertje.”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“ik ken al die dames niet joh” ondertussen komt Josefien een biertje brengen. Remco kijkt haar aan; “dan nemen we jou toch gewoon! Ik ken al die namen niet. Even denken, die lange die naar de overkant is, hoe heet die ook alweer?” Jeff roept heel hard ‘Sander’ en kijkt Remco vreemd aan, dat hij die naam niet weet. Remco vervolgt zijn verhaal; “Sander ja, daar had ik altijd leuke gesprekken mee. Een appelpuntje met hem lijkt me gezellig”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Zou ik niks veranderen!”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Kom gewoon gezellig hier je biertje en heb het gevoel van thuiskomen”

 

 

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft