INTERVIEW

Dean Gerrebrands

Degene die in de nachtelijke uren wel eens in de Oude Jan komt kent hem sowieso; Dean Gerrebrands. Een gast die geregeld na zijn werk shifts in de Belvedère nog een drankje komt doen bij ons in het café. Een Bacardi Cola, ook wel ‘El Completo’ genoemd, in de hand en turend naar de muziek computer om te kijken met welk nummer hij de hele zaak laat dansen en meezingen. Een echte feestmaker met altijd een flauwe grap achter de hand. Wat doet Dean als hij niet in de Oude Jan of in de Belvedère is? Dat weet niemand. Misschien worden we wat wijzer als we Dean eens wat vragen voorleggen.

 

 

Voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Iets goeds of iets slechts?” vraagt hij lachend. Ik vraag hem iets te vertellen over wat hij doet, waar hij vandaan komt en waar hij blij van wordt. Dean vervolgt zijn verhaal. “Nou ik ben werkende bij belvedère, voornamelijk in de keuken. Na het werk komen we geregeld een sappie halen in de OJ. Een klein sappie nemen we dan, dan zet ik een muziekje aan en hebben het gezellig hier. Ik ben geboren in Delft en ben opgegroeid in de Wippolder en bij de Geerweg. Ik werk al een aantal jaren in de binnenstad in verschillende restaurants en cafés. Al sinds mijn 14de ben ik actief in de horeca. Ik ben ook een tijdje eigen ondernemer geweest, maar dat was een minder succes haha laat mij maar lekker hard werken, daar ben ik beter geschikt voor.” Ik vraag Dean naar zijn hobby’s en hij begint te stralen en roept meteen; “voetbal! Niet in het zelf spelen, maar ik ga graag naar Ajax om te kijken. Dat is mijn team!”

 

 

En wat betekent de Oude Jan dan voor jou?

 

“dat is toch wel een gezellige plek waar we heen gaan voor 1 drankje, maar meestal tot de laatste ronde eindigen.” Ik vraag hoe vaak Dean hier te vinden is. Hij begint te lachen;  “1x in de week ofzo hahahaha ja ik durf het bijna niet te zeggen… maar toch wel een stuk of 6 a 7 keer in de week”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“Ik heb zoveel dingen meegemaakt hier, altijd lachen. Even kijken.. 1 anekdote. Nou, ik heb een keer buitenlandse student wijs gemaakt dat in Nederland de doodstraf staat op het gebruiken van de vrouwen toilet. De mannen toilet was lang bezet en hij moest heel nodig naar de WC. Ik heb hem helemaal gek gemaakt. Wij waren heel serieus. ‘Ja dat moet je echt niet doen, hier staat de doodstraf op.’ Hij heel lang wachten en je zag hem knijpen haha en toen moest ik pissen en ben ik naar het vrouwen toilet gegaan. Ik kwam eraf en moest natuurlijk lachen. Hij ook wel, maar in het begin dacht hij echt dat ik serieus was.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“Nog in de tijd van Leo, toen was ik 15 of 16. Dat is wel lang geleden. Toen kwam ik maar heel af en toe, zo 1x in de 2/3 weken.” Ondertussen loopt er een meid langs en Dean wijst naar de grond en zegt “je laat wat vallen schat”. De meid in kwestie draait zich om en tuurt naar de grond… “Je glimlach” zegt Dean met een grote grijns op zijn gezicht. De meid loopt lachend weg en Dean neemt nog een slok van zijn ‘Completo’.

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Ten eerste natuurlijk het grote Ajax! Een ongelofelijk mooi jaar wat we nu meemaken. Verder ben ik bezig met wat er gebeurd in de Delftse horeca. Leuke feestjes en evenementen, altijd leuk om heen te gaan.”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

“Mogen het er ook 20 zijn hahahaha” Zoals gemeld draait Dean vaak plaatjes hier en gaat iedereen los. Dean denkt even na en vervolgt zijn verhaal; “Der alte dessauer. Echt een hele mooie plaat waar dan iedereen gaat springen. En ook natuurlijk wat Nederlandse meezingers. Leuk als iedereen meezingt.”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“een dag niet gelachen is een dag niet geleefd. Ow wacht, deze is beter; iedere wasbeer heeft een staart, maar niet iedere staart heeft een wasbeer.” Ik moet lachen en ondertussen tikt Dean de man naast hem die aan de bar zit. Hij kijkt hem aan en zegt “als je ’s ochtends geen broek aantrekt, hoef je hem ’s avonds ook niet uit te trekken.” Dean kijkt vervolgens mij aan en zegt; “Dat is misschien ook wel een mooi motto… lastig kiezen”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Moet ik nu gaan kiezen? Ow wacht, dit wordt natuurlijk gelezen… mag ik ook meerdere mensen kiezen? Dan ga ik voor al het vrouwelijke personeel hahaha”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Dan zou ik minimaal 4x per jaar een Hollandse borrel organiseren. Die zijn zo gezellig. Die laatste keer was ook weer zo gaaf. Daar geniet ik echt van”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“drink om te vergeten, maar vergeet niet om te drinken”

 

 

27 jaar

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft