INTERVIEW

Douwe

Douwe ken ik al  meer dan twintig jaar. We hebben ooit samen gevoetbald en daar waren we allebei niet zo heel goed in. Waar we allebei wat beter in waren, was de derde helft. Zo hebben we vele avonden samen doorgebracht in de kroeg en ook vroeger kwamen wij al geregeld in de Oude Jan. Tegenwoordig is Douwe totse vader van dochter Noes en komt hij met de kinderwagen op een vrijdag middag langs gelopen voor een kop koffie. Of hij tijd heeft voor een interview? “Natuurlijk! Zo lang die kleine blijft slapen blijf ik wel even hangen voor wat vragen.” Douwe, ook wel bekend als Drox, gaat zitten en krijgt een kop koffie aangereikt door Martijn.

 

 

Douwe, voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“ik kan heel droog vertellen wat jij al weet haha Ik ben Douwe, 36 jaar oud en geboren en getogen in Delft. Ik ben een goede vriend van jullie en sinds dat jullie het café over hebben genomen kom ik hier steeds vaker.” Douwe kijkt vragend wat hij nog meer kan vertellen en ik vertel hem dat hij het ook over hobbies en werk kan hebben. Hij vervolgt zijn verhaal; “Hobbies... hmm dat is allemaal niet zo interessant. Ik werk voor een aannemer, Volker & Wessels. Ik zit voornamelijk in het bouwen van infrastructuur en op dit moment werk ik op Schiphol. Om fit te blijven doe ik aan crossfitten.” Grappend voeg ik toe dat een beetje fysieke beweging met zijn vriendin natuurlijk ook telt. Douwe lacht en vertelt iets wat ik expliciet niet in het interview mag zetten. Belofte maakt schuld, dus we gaan door met de volgende vraag.

 

 

En wat betekent de Oude Jan dan voor jou?

 

“Gezelligheid, ontspanning, gezellig mensen, lekkere pilsies en lekkere sappies!” Ondertussen gaat Noes huilen en staat Douwe op. Joep & Annie komen aanlopen en Annie kijkt met grote ogen in de kinderwagen en begint tegen de kleine aan te praten. Een hele goede timing, want dan kan ik douwe weer bij het interview betrekken.

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“Jantine en ik zijn hier gematcht. We kende elkaar wel al van de middelbare school, maar hebben elkaar daarna zo’n 15 jaar niet gezien. En toen kwamen we elkaar hier tegen. Het was tijdens het verjaardagfeest van de Oude Jan. Maar hoeveel jarig bestaan het was weet ik even niet... ik denk 4 jaar ofzo? Maar dat maakt verder ook niet uit. Van het één kwam het ander en ondertussen zijn we 5 jaar verder en hebben we Noes.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“zo jezus.... dat is echt lang geleden! Toen had Leo de zaak nog. Dat zal vast op een avond zijn geweest dat alles al dicht was en we in de Oude Jan belanden. Maar ik kan me echt niet herinneren wanneer dit was hahaha”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

Douwe staat ondertussen bij de kinderwagen met een speen in zijn handen; “vooral deze natuurlijk. Ik ben in februari papa geworden dus daar gaat een hoop tijd in zitten.”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“Zo dat zijn diepzinnige vragen zo voor de vrijdag middag haha ik heb een tegeltje thuis, die van mijn opa en oma is geweest met de tekst ‘Doe wat je wilt, lullen doen ze toch’. Dat vindt ik wel een mooie tekst. Je moet je niet laten tegen houden door anderen. Mensen hebben altijd wel een mening”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

Douwe zit mijn zijn hoofd in zijn handen en is hard aan het nadenken. Dan krijgt hij een glimlach op zijn gezicht “het is lastig om een specifiek nummer te noemen, want ik luister nooit echt naar de muziek haha maar de muziek hier is voor mij meer verbonden met evenementen, zoals Live op Jans Dienbad en de voetbal wedstrijden van het Nederlands elftal.  Dus zeg maar Wolter Kroes met Viva Hollandia. Dan gaat het goed los hier!”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Ik denk met jouw moeder! Want die bakt de lekkerste appeltaarten van Delft”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Iedereeen zegt natuurlijk dezelfde dingen hier... niks veranderen, etcetera etcetera, maar dat is natuurlijk niet leuk.” Ondertussen komt er een collega langs lopen en die roept ‘alleen maar naakte vrouwen op de bar zetten!’ Douwe lacht en vervolgt; “Nou dan zou ik er een roze gaybar van maken, want dan kom ik wat minder vaak.”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Alles wat met ‘te’ begint is niet goed, behalve tequila!”

 

 

36 jaar

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft