INTERVIEW

Indra

29 jaar

Het zijn rare tijden in de stad. De overheid heeft de horeca gesloten om het Corona virus niet te snel te laten verspreiden en de mensen op het hart gedrukt om zoveel mogelijk thuis te blijven. Logischerwijs is de stad nagenoeg leeg en is er weinig te beleven. In de Oude Jan is alleen Thijs te vinden die bezig is met het schuren van de bar. Verder zijn er natuurlijk geen gasten aanwezig. Bij het Brouwhuis komt Indra zojuist binnen gelopen met wat broodjes van Leo voor onze lunch; heerlijk! Ik tackle Indra meteen voor het maandelijkse interview in de Scheve Courant. Of hij mee wilt werken? “Natuurlijk! Ik heb verder toch weinig te doen..”.

 

 

Indra, voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Jazeker, ik ben Indra en ik ben 29 jaar oud. Ik werk nu al zo’n 12 jaar in de horeca en ik ben fervent speciaal bierdrinker. Fervent hoeft er eigenlijk niet in….” Je ziet Indra nadenken over wat hij nog meer kan zeggen en na een tijdje denken gaat hij verder; “Het is Lastig wat over jezelf te vertellen, maar hobby’s natuurlijk! Ook al heb ik niet heel veel, ik speel graag gitaar als ik thuis ben. Ik pak graag een terrasje in de stad en ik werk na jaren bij Kobus Kuch gewerkt te hebben vanaf 1 juli bij Delfts Brouwhuis. Verder ben ik geboren en getogen Delftenaar en houd heel erg van reizen! Afgelopen november ben ik terug gekomen van 7 weken Sumatra en de Molukken, dat was een mooie reis.” Ik vraag Indra wat hij nu doet, nou hij niet meer kan werken dankzij de stillegging door het Corona virus. Indra lacht en gaat verder met zijn verhaal; “Deze dagen vul ik de tijd met gamen, gitaar spelen, series kijken, film marathons houden en af en toe naar buiten te gaan om een luchtje te scheppen. Naar het  Delftse hout bijvoorbeeld. Dat probeer ik wel geregeld te doen, want alleen binnen zitten wordt je ook gek van"

 

 

En wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

“Hoofdpijn. Vaak de dag erna heb ik hoofdpijn hahahhaa Verder zie ik de Oude Jan als een broedplaats van oude en nieuwe bekenden, gezelligheid en hier en daar een flinke escalatie.”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“De eerste keer dat ik een Underberg heb gedronken, dat was een avond! Ik had een goed bakkie op en dacht dat ik stoer was en wel een ‘Untergang’ naar achter kon tikken. Nadat dit flesje leeg was gelopen in mijn keel, was ik ineens niet zo stoer meer. Wat een smerig spul… Dezelfde avond viel een maat van me ook nog in slaap op de wc. Ik zal verder geen namen noemen hoor, maar dat was een legendarische avond. De dag erna was het wat minder leuk, die Underberg smaak vergezelden de dag erna mijn hoofdpijn. Dat blijft in je mond hangen. Daarna heb ik nooit meer een Underberg op, maar wel veel andere mensen zo gek gekregen er één te nemen” Indra neemt een hap van zijn broodje Leo en bedenkt ineens iets; “Ow, ik ben erg blij met jullie Don Drop! Dit is een veel betere shot, deze is gewoon oprecht lekker. De enige shot die ik gewoon normaal kan drinken.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

Indra begint te zuchten en diep na te denken; “Zoooo, dat is wel heel lang geleden. Ik gok zo’n 13 jaar geleden toen ik 16/17 was. Ik kan het me alleen niet meer precies herinneren. Maar het zal hoogst waarschijnlijk op een zondag avond zijn geweest of na een sluitdienst bij Kobus ofzo.”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Vooral hopen! Want door het Corona virus kan ik vrij weinig doen… maar verder hoop ik dat we snel weer aan de bak mogen en dan kan ik weer werken bij Delfts Brouwhuis. Ook hoop ik dat de festivals en de barbecues met vrienden weer lekker doorgang mogen vinden. Hoop doet leven! Ow, en mijn vriendin houdt me bezig natuurlijk! Een goede relatie test  is dit. Zij werkt ook niet, want ze werkt normaliter bij Hanno. Dus we zitten samen thuis. Dat is eigenlijk wel gezellig.”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“Ik roep al het heel lang en het komt uit het Boeddhisme; de grootste moed, is de moed om gelukkig te zijn.”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

“Dat is dat nummer van Lime, hoe gaat dat nummer ook alweer ‘tu tu tu tu tuuuuu” ondertussen zoekt hij op zijn telefoon naar het goede nummer. “Ja dat is het; ‘Lime, Babe We’re Gonna Love Tonight’. En doe ook maar de hele afspeellijst van disco classics. Lekkere plaatjes allemaal.”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“hmmm ik houd niet zo van appeltaart” Ik kijk hem vragend aan… jaren bij Kobus gewerkt en dan houdt hij niet van appeltaart? Indra begint te lachen. “11 jaar appeltaart eten is teveel, daarom zou ik het zelf niet zo snel bestellen… maar als antwoord op jouw vraag zeg ik Josefien. Joofie.”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Sjezus….. dan zou ik het weer verkopen aan jullie, dat lijkt me helemaal best!”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Geniet en drink met mate(n)…. Hmm nee, verstandig advies vroeg je natuurlijk. Voorlopig nog even binnen blijven en waar je kan de locals supporten! En allemaal naar Delfts Brouwhuis komen als we weer open mogen.”

 

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft