INTERVIEW

Rob den Breejen

Grote kans dat jij en je familie dit jaar voor Sinterklaas geen lootjes hebben getrokken uit een hoge hoed, maar gewoon via Lootjestrekken.nl. Wist je dat dit een hartstikke Delfts bedrijf is? Oprichter én bedenker Rob den Breejen is de man achter dit bedrijf en die komt geregeld een pils drinken in ons café. Dat Rob Brand pils drinkt uit een hoog glas, dat weet iedereen wel. Maar wat hem verder beweegt weet niet iedereen. Hoog tijd om hier verandering in te brengen en hem wat vragen voor te leggen.

 

 

Voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“De meeste mensen kennen mij van lootjestrekken. Ik ben hier in 2001 mee begonnen met een compagnon en in 2011 zijn we naar Delft gegaan en sindsdien zijn we hier gevestigd. Na het werk ging ik dan met een maatje een drankje halen bij de Oude Jan. Zo heb ik jou (Jon) leren kennen, jij was vaak om 19:00 uur klaar en deed je een drankje mee. We gingen een pizza halen bij Stromboli en lieten het bonnetje bij de Oude Jan staan. Dan hadden we een legitieme reden om weer terug te gaan na het eten haha. Ik kende Delft in het begin niet zo goed en jij hebt me de stad laten zien en natuurlijk alle horeca die er hier is. Dit heeft me wel getriggerd om privé ook naar Delft te verhuizen. Twee jaar geleden ben ik met mijn vriendin Saskia en zoon Nick naar Delft gekomen en nu woon ik om de hoek op de Hippolytusbuurt. Verder sport ik veel. Ik loop hard in het Delftse Hout en ik zwem in de Schilp in Rijswijk.” Ondertussen ziet Rob iets in zijn ooghoek gebeuren en draait hij zich om. Ik vul hem aan en help hem herinneren aan het feit dat hij onrustig kan zijn. Hij begint te lachen. “Wat ken je me toch goed, ik heb inderdaad een onrustig karakter.. ik ben snel afgeleid.”

 

 

En wat betekent de Oude Jan dan voor jou?

 

“Gezelligheid! Je krijgt altijd een gastvrije ontvangst, dat doen jullie goed. Ook het personeel doet dit goed, het maakt niet uit wie er staat, ik voel me altijd een gewaardeerde gast. Ook alleen zou ik zo naar binnen lopen. Het café heeft een welkome uitstraling”  Ondertussen neemt hij een slok van zijn Brand pils en pakt hij een pinda beet. “En natuurlijk de pinda’s. Ge-wel-dig!”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“Ik weet nog dat wij een keer naar een nieuwe tent op de Voldersgracht zouden gaan. Roast Chicken bar. Daar hadden ze elke donderdag Gin Tonic avond en wij zouden er daar een paar van weg gaan tikken. Altijd leuk om een nieuwe zaak te bekijken. Ik kwam in de Oude Jan en Ajax speelde een Europese wedstrijd. Als ik ergens een hekel aan heb, dan is het wel Ajax. Jij wilde het natuurlijk zien, als echte neus haha. We zouden hier beginnen en later naar Roast gaan. Arby stond achter de bar en die had, denk ik, instructies gekregen. Alle vormen en smaken Gin Tonics werden ons voorgeschoteld met allerlei supplementen. Er werd op een bizar hoog tempo gedronken. Hoeveel ik er op had weet ik echt niet meer. Ik had om de rekening gevraagd en ondertussen kwam Arby natuurlijk met nog een Gin Tonic aan en de bon die ik voor me kreeg was leeg. Ik dacht eerst dat de inkt op was en later bleek dat ik op uitnodiging was van jou. Ik weet niet meer wat Ajax heeft gedaan, maar wel dat ik thuis in een record tijd al die Gin Tonics in de pot heb gegooid. Jezus wat was ik dronken… Daarna heb ik niet vaak meer Gin Tonics gedronken haha, maar het was wel een mooie avond!”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“In 2011 ben ik met mijn bedrijf naar Delft verhuisd en in november 2012 ben ik voor het eerst in de Oude Jan beland. Mijn maat Marcel woonde in Gent en huurde een kamer bij mij. Hij nam mij mee naar de Oude Jan. Eerst een pils en daarna naar Stromboli. Jon, Marcel en Rob was een klik! Vaak zijn we met zijn 3-en uiteten gegaan.” Ik zie Rob nadenken en hij vervolgt zijn verhaal; “2012... dat is alweer 6 jaar geleden. Wat gaat de tijd toch snel. Toen fietste ik nog naar huis haha. Dat was de tijd dat ik nog een fiets nodig had om thuis te komen, nu kan ik rollen.”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“mijn bedrijf en de groei daarvan. In het feestdagen seizoen is het altijd net wat drukker en we zijn nu hard bezig met campagne. We zijn verder keihard op zoek naar personeel, vooral Developers. Dit zou moeten lukken in techstad Delft maar toch is dit moeilijk. Dus als mensen dit lezen en interesse hebben, meld je aan de bar en ik nodig je graag uit voor een gesprek.”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

“ de 60 en 70 jaren past goed bij de kroeg. Dat klinkt altijd goed hier. En met een plaat van CCR, daar smaakt mijn pils het beste op!” Ik kijk hem vragend aan en bedenk wat CCR zou kunnen zijn. Rob moet lachen; “Dat ken je wel! Creedence Clearwater Revival”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“Vind de balans tussen hard werken, regelmatig sporten en goed uitgaan. Of veel uitgaan. Waarbij je zorgt dat je gezellige, positieve en energieke mensen om je heen hebt, die maken je gelukkig.”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Werkt Emma hier nog? Ik ben gek op appeltaart met blonde krullen.”

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Dan zou ik als een razende de nieuwe zaak openen. 1 mega groot terras. Dit duurt me allemaal veel te lang.” Hij begint te glimlachen en neem de laatste slok van zijn pils, “echt geweldig dat het Brouwhuis er aankomt, en dat bij mij in de straat. Heel gaaf!”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Ontdek de horeca in Delft. Er zijn zat leuke tenten. Bezoek in ieder geval binnenkort Lichtjesavond. Lekker struinen door de stad en dan natuurlijk eindigen bij de Oude Jan. Dat is altijd een mooie afsluiter. En organiseer vanaf nu Sinterklaas of het Kerstfeest via lootjestrekken.nl. - Juist!”

 

 

52 jaar

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft