INTERVIEW

Floris

23 jaar

Het zijn rare tijden. Het is zaterdag middag in april en het is 20 graden. Je zou een drukte van jewelste verwachten in de stad, maar her loopt slechts een enkeling door het centrum van onze Prinsenstad. Het Brouwplein is nagenoeg leeg, waar het normaliter zou bruisen van gezelligheid in andere hoedanigheid. De adviezen van Rutte worden goed opgevolgd. Wie we wel aantreffen op het Brouwplein is Floris. Normaliter loopt hij met een dienblad in zijn hand bij Delfts Brouwhuis, maar nu niet. Hij staat achter het Bierloket, waar hij bestellingen met bieren van Delftse Brouwers aan passanten verkoopt. Bij vlagen is het druk en blij vlagen minder druk. Ik pak mijn laptop erbij en vraag tussen het inpakken door wat vragen aan de beste jongeman die in zijn vrije tijd graag bij de Oude Jan een speciaalbiertje komt drinken.

 

 

Floris, voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen
over jezelf

 

“Ik ben Floris, geboren en getogen in Delft. Dus een echte Delluvenaar. Ik werk fulltime en met veel plezier bij Delfts Brouwhuis als…. Hoe ga ik dit omschrijven en moet ik dat wel omschrijven?” Floris kijkt me vragend aan en ik meld hem dat het aan hem is hoe zijn antwoorden invult. Floris denkt even na en gaat verder met zijn verhaal; “ Ik werk fulltime bij het Brouwhuis in de bediening en achter de bar. Ik houd verder van zeilen, muziek maken en luisteren en speciaal bier drinken op zijn tijd gaat er ook altijd wel in.”

 

 

En wat betekent de Oude Jan voor jou?

 

“Het is toch wel HET café van Delft, zowel overdag in het zonnetje op het terras als ’s avonds en ’s nachts binnen voor een afzakkertje.” Ondertussen komt Rob langs, ook een graag geziene gast in de Oude Jan. Hij komt een t-shirt halen en begint te klagen over het feit dat we met het café dicht zijn. Op de vraag of die zich nog een beetje vermaakt is hij heel duidelijk; ‘nee, het heeft van mij wel lang genoeg geduurd. Ik wil weer de Oude Jan in voor een biertje!”

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

Floris begint hard te lachen; “ja die vergeet ik dus altijd. Die kan ik me nooit zo goed herinneren.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“Voor ik bij Delfts Brouwhuis werkte, werkte ik bij Stadscafé de Waag. Op een zondagavond zei mijn toenmalige collega Mike dat we nog een biertje gingen doen in de Oude Jan. Het was toen al 3.00 uur haha dus dat is een late avond geworden. Dit was in het voorjaar van 2016. Sindsdien kom ik geregeld graag in de Oude Jan.”

Wat houdt je op dit moment bezig?

“Het corona virus. Je kan er natuurlijk niet omheen. Het beinvloed natuurlijk ook Delfts Brouwhuis en daarom ook mijn werkplek. Je gaat nadenken over wat er nou echt belangrijk is. Sociale contacten die je kwijtraakt, vrienden die je niet kan zien. Dan ga je pas echt beseffen hoe belangrijk dat is.”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“Geniet met mateN. Maar dan wel met een ‘n’ erachter haha even de ‘n’ met hoofdletter doen, dat het duidelijk is. Je moet niet matig genieten hahaha.”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

“Sweet Caroline van Neil Diamond. Dan gaat de hele kroeg los als dat nummer wordt gedraaid. Één grote bende wordt het dan, geweldig!” Tino is ondertussen bij de Oude Jan aan het opruimen en komt richting het bierloket aangelopen met wat spullen. Hij hoort Floris mijn vragen beantwoorden en begint te lachen; ‘Wordt je nou geinterviewd Flo? Dat scheelt je een gratis drankje he, die krijg je er normaal bij!’. Floris is zeker van plan dit drankje te drinken; “16.00 uur zijn we klaar he Tino, dan neem ik dat drankje echt wel!”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

“Dan zou ik dat met Dexie doen. Dat kan Dexie wel waarderen.”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

Floris begint hard te lachen; “Was ik nou de lul geweest”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Bestel lekkere biertjes bij Delfts Brouwhuis en geniet thuis van de verschillende bieren lekker in de zon in jouw tuin.”

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft