INTERVIEW

Daan van Duijn

Als je Daan kort moet omschrijven is ‘bezige bij’ zeker op zijn plaats. Daan is iemand die vooral van uitdagingen houdt. Zo begon hij zijn eigen bedrijfje Luxigo, doet hij het liefst 2 studies tegelijk, wil die veel leuke dingen met zijn vriendin doen en sluit die het liefs elke nacht de Oude Jan af. Dit alles met een grote glimlach op zijn gezicht. In de eerste maand van 2018 maken we kennis met deze meneer.

 

 

Daan, meestal ‘s nachts een trouw gezicht in de avond, wat betekent de Oude Jan voor jou?

De Oude Jan is een plek voor gezelligheid. Al is het ’s middags, ’s avonds of ergens diep in de nacht, in de Oude Jan zijn altijd bekende die nog wel een klein drankje met je willen doen. Dit heeft als gevolg ellelange verhalen die hoe later het wordt ook geen inhoud meer bevatten. En als het helemaal meezit eindig ik mijn avond met een bezem in de hand en is het buiten alweer licht.

 

 

Voor de mensen die je niet kennen, kun je wat vertellen over je werk en Passie?

Aangezien ik nog steeds aan het studeren ben zou je dat bijna als een passie kunnen zien. Gelukkig is het einde in zicht en kan ik dat bijna achter mij laten. Wat wel een passie van mij is, is kennis overdragen. Naast mijn studie Werktuigbouwkunde volg ik daarom een lerarenopleiding.

Nadat ik een aantal jaar instructeur was geweest in de werkplaats van Werktuigbouwkunde, waarbij ik mijn kennis over machines kon overdragen aan nieuwe studenten, trokken sommige machines wel heel erg mijn aandacht. In 2014, samen met een vriend, ben ik een bedrijf begonnen in Delft met lasersnijders. Het bedrijf heet Luxigo en houden ons vooral bezig met het lasersnijden en graveren van verschillende soorten materialen. Het is een bedrijf waar ik graag werk en met veel passie over kan vertellen.

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

Oehh… Dat is vast een avond die ik mezelf niet meer helemaal goed meer kan herinneren. Ik gok dat het ergens 10 jaar geleden moet zijn geweest. En dat zal dan zijn geweest na een avond speakers of triangel, hup, nog even door naar de Oude Jan. Als het niet na zo’n avond was geweest moet de eerste stap richting de Oude Jan zijn geweest tijdens een Koninginnedag.

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

Op dit moment probeer ik 1 tot 2 dagen per week bij Luxigo te werken en de overige dagen te besteden aan het afstuderen voor mijn studie Werktuigbouwkunde. In de drukkere maanden, vooral december wanneer er veel kerstpakket onderdelen gepersonaliseerd moeten worden,  ben ik iets meer tijd kwijt met werken en staat het afstuderen en sociale leventje op een laag pitje

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

Eerlijk gezegd kom ik nooit naar de Oude Jan om daar mijn favoriete nummers te draaien. Maar als ik dan toch moet kiezen ga ik voor “Ja Dat Bedoel Ik” van DeLikt. Dankzij Live op Jan’s Dienblad ooit in aanraking gekomen met die gasten. Aantal toffe shows van ze gezien waarbij het altijd uit de hand loopt. Mocht je de Oude Jan op zijn kop willen zetten, probeer het is met dit nummer!

 

 

Daan, wat is eigenlijk jouw levensmotto?

Haal alles uit het leven wat erin zit! Dit is natuurlijk makkelijker gezegd dan gedaan maar proberen kan nooit kwaad… Ik probeer veel van de wereld te zien, mijn passie zoveel mogelijk uit te voeren en vooral te doen waar ik zin in heb.

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

Met Thijs, ik ken Thijs eigenlijk alleen maar als de eigenaar. Lijkt me leuk om hem beter te leren kennen en ook waarom en hoe hij met Jon de Oude Jan is begonnen.

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

Zou het slecht aflopen met mijn gezondheid… Naast mijn werktijden zal ik ook mijn vrije tijd daar voor een groot deel doorbrengen.

Daarnaast zou ik bij de mannen wc ervoor zorgen dat er een urinoir komt. Als je te diep in het glaasje hebt gekeken is de pot soms ver te zoeken!

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

Al ken je de Oude Jan alleen maar van alle nachten die je er bent geweest. Ga er is een keer gezellig met wat vrienden in de middag zitten. Bestel een biertje en zo’n heerlijk stukje appeltaart en ga gezellig kaarten. Ook ’s middags is het vaak al veels te gezellig in de Oude Jan! Pas alleen op dat je je avondeten niet vergeet…

 

 

26 jaar

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft