INTERVIEW

Edwin

Wees Jezelf

 

Na twee weken verhuisde hij al naar Friesland. Daar groeide hij op, om vervolgens voor zijn studie weer te verhuizen naar Delft. Informatica wel te verstaan. Een hele slimme jongen zou je denken. Als barman kan ik u verzekeren, na tien biertjes en tien drop-shots is er helemaal niks meer over van deze pientere man. Wat rest een luide, onverstaanbare Edwin die elke aanwezige vrouw probeert te versieren. Soms met succes, maar heel vaak zonder. Afijn, Edwin is een prima vent. Altijd in voor een praatje aan de bar.

 

In de korte tijd dat Edwin in het café komt heeft hij al meerdere bijnamen toegedicht gekregen. Wat dacht je bijvoorbeeld van ‘Kroketwin’. Of ‘CAPSL-Edwin’. Deze laatste heeft hij te danken aan het feit dat iedereen in de kroeg hem moet horen wanneer hij een verhaal vertelt. Edwin komt nog niet zo lang in ons café. Toch komt hij zeker in aanmerking voor dit interview. Reden is omdat hij elke dag wel even zijn neus laat zien. In onderstaand interview kom je wat meer over hem te weten. Wist je bijvoorbeeld dat Edwin een voorliefde heeft voor worst?

 

 

Kan je wat vertellen over je werk en passie?

Edwin begint te lachen. Ik ben software-ontwikkelaar. Dat doe ik al jaren met veel plezier. Ik werk voor het bedrijf Auxilium, gevestigd aan de Oude Delft. Het werk is zeker mijn passie. Ik heb eigenlijk van mijn hobby m’n werk gemaakt. Als kind was ik al niet weg te slaan achter de computer. Komende maand ben ik hier precies 10 jaar werkzaam.

 

 

Edwin, al een tijdje een trouw gezicht aan de bar, wat betekent de Oude Jan voor jou?

Een bezoek aan Café de Oude Jan is voor mij een punt van ontspanning en vermaakt. Het is ene beetje mijn tweede huiskamer. Na het werk even stoom afblazen en een babbeltje maken. Er hangt altijd een open en ontspannen sfeer.

 

 

Aan de bar of op het terras?

Ik vind het allebei leuk. Maar als roker zit ik het liefst op het terras. Daarbij komt dat ik thuis geen tuin heb. Dus wanneer ik buiten kan zitten doe ik dat graag. Hier binnen heb ik net zo weinig ruimte als thuis. Het voordeel van aan de bar zitten is dat je een gezellig babbeltje kan maken met het personeel

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

Ik denk dat dit een jaar of twee geleden was. Ik was opzoek naar zon en gezelligheid. Zo belandde ik op het terras. Nu is het langzamerhand een vaste, dagelijkse stop geworden van de route van werk naar huis.

 

 

Wat was je leukste ervaring in Café de Oude Jan?

Dat is moeilijk. Die herinnering ik mij nier meer ;), haha.

Nee grapje, eigenlijk geniet ik van iedere ervaring. Ik kan erg genieten van bijvoorbeeld de BBQ die afgelopen maand is geweest. 15 dropshot wegtikken naast een culinair hoogstandje doe ik met veel plezier.

 

 

Edwin, welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

Daar heb ik natuurlijk al over nagedacht. Maar de carnavalskrakers dragen voor mij het best het gevoel van de Oude Jan uit. Een specifiek nummer kan ik niet noemen, maar lekker Hollands gewoon.

 

 

Met wie wat het personeel zou jij wel een huisgemaakt appeltaartje willen eten?

Edwin begint een beetje te blozen. Een kleine twijfel tussen Nasiem en Sanne Harmsen. Na lang nadenken neemt hij het liefst alle twee op de koffie.

 

 

Edwin, wat is eigenlijk jouw levensmotto?

Wees jezelf!

 

 

Edwin, wil je de volgende zin afmaken:  Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan ...

 

Zou ik meer worst op het menu zetten.

 

Ik eet graag worst, je ziet heel veel kaas op jullie menukaart. En ik mis gewoon de worst.

 

 

 

39 jaar

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft