INTERVIEW

Corina

Corina en manlief Renzo zitten zo’n 1 a 2 keer in de week op het voorterras met een glas bier in hun handen, te ontspannen na een drukke werkdag. Ze houden van gezelligheid én Tripel Karmeliet. Op een vrijdag middag loop ik langs en vraag ik aan Renzo of hij bekend is met onze nieuwsbrief en of hij openstaat voor een interview. Hij begint te lachen en verwijst me door naar zijn vrouw. Corina wil graag meewerken en ik hoef haar niet eens over te halen met een gratis drankje. Ze pakt haar glas op en loopt mee naar een tafel op het terras. “Ik wil wel even apart zitten hoor, anders luistert iedereen mee”. Dirk de Vos begint te blaffen als een zeeleeuw terwijl we weglopen en ik denk dat het inderdaad een goed idee is om ergens anders te zitten. Corina gaat zitten, ze kijkt me aan en is zichtbaar klaar voor het interview.

 

 

Voor de mensen die jou niet kennen, kun je wat vertellen over jezelf

 

“Ik ben 47 jaar oud en sinds 2001 woon ik in Den Haag, in Ypenburg. Daarvoor woonde ik in Limburg. Renzo, Max en ik zijn allemaal limburgers. Renzo had toen de kans om in Den Haag te solliciteren, bij de Politie Haaglanden. Renzo had eigenlijk de beslissing al genomen en in 5 dagen moest ik beslissen of we de stap zouden nemen. Of we naar het Westen zouden komen. Het voelde goed, dus we gaan het doen dacht ik. Max was toen 1,5 a 2 jaar oud en inmiddels is hij 20. Ik heb zelf een eigen bedrijf aan huis, ik zet haar en wimper instentions. Ik begon in het begin ook bij Politie Haaglanden, maar dat vond ik niet echt top. Ik was veel te gevoelig, ik leefde mee met alle narigheid die iedereen meemaakte en het was niet mijn ding. Toen zei Renzo dat ik moest gaan doen wat ik leuk vond en dat doe ik nu.” Ik vraag of Corina of ze ook geboren is in Limburg, of dat ze andere roots heeft. “Nou, ik ben een halve Indo. Mijn vader is Indo en moeder een Nederlandse. Mijn oma is met 7 kinderen naar Nederland gevlucht en toen ik nog geen eens één jaar oud was, zijn we naar Nieuw Zeeland geëmigreerd. Mijn moeder kreeg heimwee naar Nederland en toen gingen we na vijf jaar terug. Dat is het verhaal kort samengevat haha.”

 

 

En wat betekent de Oude Jan dan voor jou?

 

“mag ik het uitgebreid vertellen?” Ik knik en Corina gaat er voor zitten; ”Nou, wij werken veel. Twee jaar geleden kreeg ik hart problemen en toen hebben Renzo en ik afgesproken om dingen samen te doen. Niet alleen maar eten, slapen en werken maar iets leuks doen samen. Via het werk van Renzo hebben we Dirk leren kennen en zo kwamen we in de Oude Jan terecht. Sindsdien gaan we 1 a 2 keer samen hierheen om lekker te ontspannen. We doen een lekker drankje, we zitten leuk op het terras, met lekkere terrasverwarming. Het is een momentje ontspannen, een momentje met zijn tweeën. Normaal gesproken draait het leven om werken en kinderen en alles eromheen. Dan loop je het gevaar dat je in een sleur komt. Dan vergeet je dat je samen ook leuke dingen moet doen. Dat hebben we hier terug gevonden.”

 

 

Heb je misschien nog een leuke anekdote over de Oude Jan?

 

“Ik heb niet echt een anekdote, behalve dat Dirk elke keer een zeehond nadoet haha. Maar ik vind het leuk dat hier allemaal verschillende persoonlijkheden samen komen en met elkaar omgaan. Het zijn echt verschillende mensen. Al die karakters bij elkaar, excentrieke mensen. Dat is mooi om te zien en dat inspireert ons. Ik voel me hier echt vrij, en dat voel ik in de meeste kroegen niet. Dat is mooi.”

 

 

Wanneer zette jij de eerste voet in dit café?

 

“dat vraag je aan de verkeerde…” Ze draait zich om en roept richting het voorterras; “Rensssss, wanneer kwamen we hier voor het eerst?“ Renzo reageert en ze draait zich weer om met een grote glimlach op haar gezicht; “Vorig jaar zomer hoor ik net”

 

 

Wat houdt je op dit moment bezig?

 

“Mijn kind, mijn werk, mijn planten en verder eigenlijk niks... ow wacht, vakantie!! We gaan naar de USA met kerst. Lekker naar Orlando, waar we in de zon gaan liggen. Daar kijk ik nu al naar uit. We zijn er al vaker geweest, dus we kennen de weg. We gaan 8 dagen dus dat is niet mega lang, maar we gaan wel een dagje naar pretpark ofzo en verder van de zon genieten.”

 

 

Welke plaat past voor jou het best bij de Oude Jan?

 

Corina krijgt een glimlach op haar gezicht en denkt na over de vraag. “Laatst stond er allemaal Nederlandse muziek op en toen dacht ik help. Dat is niet mijn ding, maar het past wel. Het was wel gezellig. Maar mijn favoriete plaat is van Meat Loaf.” Ik kijk haar aan en vraag welk nummer. “Dashboard by the paradise light natuurlijk! Als die gedraaid wordt dan ik op de dansvloer. Heerlijk nummer!”

 

 

Wat is jouw levensmotto?

 

“Passie voor perfectie. Dat is ook het motto voor mijn bedrijf. In alles probeer ik perfectie na te streven. Het lukt niet altijd en dat is heel frustrerend, maar ik probeer het wel. Dat moet wel als je een eigen bedrijf hebt.”

 

 

Met wie van het personeel zou jij weleens een huisgemaakt appelpuntje willen eten?

 

Corina haar ogen gaan rollen en ze antwoordt direct; “Ja Anna! Ik vind Anna echt leuk“  ondertussen loopt Josefien langs. “ow sorry Joos  hahahahah maar Anna is echt heel lief, een zachtaardige meid. En het is ook mijn buurmeisje. Daar kwamen we dus achter op de verjardag van de Oude Jan. Ik liet een foto aan haar zien en dat was bij haar voor de deur. Blijkt dat we in dezelfde straat wonen. Wij wonen op nummer 12 en zij op nummer 13. Heel toevallig.”

 

 

Wil je de volgende zin afmaken: Als ik eigenaar was van Café de Oude Jan, dan …

 

“Die is moeilijk... jullie hebben het al super goed voor elkaar! Maar dan zou ik het terras verbeteren. Mag ik dat zeggen?” Ik knik en zeg dat ze mag zeggen wat ze denkt. “Misschien is het niet helemaal terecht, want met picknick banken is het al een stuk beter. Ik zou wel wat muziek neerzetten, dat mis ik op het terras. Maar het blijft een moeilijke vraag, want jullie hebben het goed voor elkaar. De bediening is goed en de mensen hebben het hier naar hun zin. Het is hier gezellig, er zitten lachende mensen op het terras. Op andere plekken is het heel anders. Jullie hebben het top voor elkaar. Dat doen jullie goed!”

 

 

Wil je onze lezers nog een verstandig advies meegeven deze maand?

 

“Ben jezelf, blijf jezelf en geniet van je leven!”

 

47 jaar

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft