COLUMN

Terugblikken en vooruitkijken

Jon

Na alle gezellige feestjes en speciale avonden is het dan een feit; 2019 is begonnen! Een mooi moment om terug te kijken naar hoe het afgelopen jaar is geweest en tevens om vooruit te kijken naar wat het nieuwe jaar zal brengen. Een mooi onderwerp voor mijn maandelijkse column in de Scheve Courant; de nieuwsbrief van Café de Oude Jan.

 

Zakelijk gezien is 2018 een mooi jaar geweest. Het was het jaar waar de zon ging schijnen in april en niet meer stopten met schijnen tot ver in oktober. Vooral voor de strandtenten was het een geweldig jaar, maar ook voor ons café was het prima met ons grote terras. We hebben met het hele team hard gewerkt en hiervoor mijn dank en complimenten naar iedereen toe. Het was een echte team prestatie. De bartenders hebben staan zwoegen achter de bar, de tikkers hebben duizenden glimlachen aan onze gasten weggegeven, de mannen in de keuken hebben staan zweten en ploeteren op één vierkante meter ruimte en de runners hebben vele kilometers afgelegd. Iedereen heeft een mooie vakantie verdiend en voor ons is dat nu het moment om deze op te nemen. Langzaam is iedereen weg geweest of gaan ze weg, zodat we kunnen opladen voor een mooie nieuw jaar vol zon en drukte.

 

Het afgelopen jaar was ook het jaar dat er een nieuwe uitdaging op ons pad kwam met de overname van Grieks restaurant Olympia op het plein. Samen met Sander stappen we met zijn drieën in deze nieuwe zaak. Vele uren aan sloop- en graafwerk hebben hier het afgelopen jaar ingezeten en nu is het tijd om te beginnen aan de opbouw! Het belooft een prachtige zaak te worden waar wordt gebrouwen, gegeten en gedronken. We hebben mooie plannen en hopen in het voorjaar de deuren te kunnen openen. Iets waar we erg naar uitkijken voor het komende jaar :)

 

Verder was 2018 ook het jaar waar we hebben kunnen profiteren van wat aanpassingen in de zaak. De keuken hebben we vorige winter helemaal verbouwd en hier hebben we de vruchten van kunnen plukken. De andere indeling was top, de nieuwe apparatuur gaf ons een uitgebreidere lunchkaart en het uitgifte luik naar het terras toe is super goed bevallen. Daarbij hebben we ook vorige winter de luifel vervangen en deze is ook uitermate goed ontvangen. Onze gasten hebben kunnen genieten van een voorgevel die deels dicht gemaakt kan worden met tentdoeken en een warmere plek door de extra heaters in de luifel.

 

En wat 2019 ons gaat brengen? Dat is een goede vraag. Ik kijk zelf in ieder geval erg uit naar de opening van onze nieuwe zaak; het Delfts Brouwhuis. Verder hoop ik dat de zon weer lekker zijn intreden maakt in ons land en dat iedereen maar gelukkig mag zijn in het komende jaar. Het is goed om goede voornemens te hebben, dus maak deze zeker ook en houd je eraan. Behalve het ‘minder drinken’, want als iedereen dat gaat doen wordt 2019 wellicht zakelijk gezien een minder jaar voor ons ;)

 

Jon Cornelese

 

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft