COLUMN

Familieweekend

Door Josefien

Vrijdagavond, Friesland, windstil op de boot, bier van de tap, klaverjassen. Dat klinkt toch bijna als een vrijdagavondje Oude Jan, is het niet? Behalve die boot en Friesland dan. En misschien maakt dat het hier juist wel zo mooi.

 

Zonder onder te doen voor ons mooie kleine stadje, want Delft heeft natuurlijk ook z’n charme. Vooral met zo’n charme offensief als vorig weekend met alle ‘jazz’-muzikanten, al moest je soms goed luisteren om de jazzklanken te onderscheiden. Maar wat een gezelligheid, zowel aan als achter de bar. Dat nieuwe meisje met die krullen genoot van de familiaire sfeer bij de Oude Jan, en behalve daar eigenlijk in de hele binnenstad, waarin zij zich het gehele jazzweekend bevond.

 

Kennen jullie mij eigenlijk al? Ik leer de bekende gezichten bij de Oude Jan ondertussen al aardig kennen, al hussel ik de namen soms nog een beetje door elkaar. Ik doe m'n best, maar stel je vooral nog eens voor als ik een beetje vertwijfeld kijk. Dat is overigens niet persoonlijk bedoeld, maar meer een persoonlijk kwaaltje van mij, want namen blijven nog steeds een beetje moeilijk. Arby, wie is Arby? Soms vergeet je dat gewoon.

 

Ik vraag me dan, hardwerkend bij de buitenbar tijdens het jazzfestival, ook weleens af hoe jullie mij herkennen tussen al die harde werkers met een Oude Jan shirt aan.  Dat schattige meisje met die krulletjes die er zo aardig uit ziet, toch meer klungelig maar gezellig, of nog onbekend? Om nog even terug te gaan naar Friesland, waar ik op dit moment met de familie op de boot zit, terwijl die familie allang ligt te slapen, maar ik gelukkig nog m'n OJ-ritme aanhoud, hier word ik vooral gezien als dat lieve kleine nichtje dat iets te lang over haar studie doet, maar verder wel gezellig is. En dat is ook een prima status al zeg ik het zelf.

 

Om dan nog even terug te komen op die vrijdagavond, met bier van de tap, eventueel een kaartspelletje en vooral veel gezelligheid, dan moet ik eerlijk bekennen dat ik, ook al werk ik er pas een maand, de Oude Jan al een klein beetje mis. Hier in Friesland ben ik met mijn Rotsen-familie (want Rots is m'n achternaam), maar in dit ene maandje werken heb ik gemerkt dat de Oude Jan ook een soort familie is. Soms moet je voor je familie hard werken, maar daar wordt het uiteindelijk alleen maar leuker van. Toch?

 

Dat lieve kleine meisje met die krullen, of hoe jullie mij dan ook herkennen, zullen jullie de komende tijd wel vaker tegenkomen. Ik hoop vooral dat jullie dat net zo leuk vinden als ik. Voor nu ga ik nog even genieten van mijn windstille familieweekend in Friesland op de zeilboot, zodat ik vanaf volgende week weer helemaal klaar ben om de leukste barvrouw van Delft te worden, ohja en om weer te gaan studeren.

 

Josefien

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft