COLUMN

'De beste stuurlui staan aan wal'

David Lansen

Café de Oude Jan is zo’n Delftse plek waardoor je een vertrouwd gevoel krijgt. Voor mij is het café er altijd geweest. Als puber kwam ik over de vloer bij de familie Quack. En sinds een aantal jaren bij Jon en Thijs. Dat vertrouwde gevoel wordt ingekleurd door ontmoetingen. Met oud-klasgenoten. Met ‘groene’ rugbyers. En met ondernemers. Traditiegetrouw gaan gesprekken gepaard met verse koffie en Marianne’s appeltaart. Of eigenlijk vaker met gouden limonade en het breken van pinda’s.

 

Zo stil en vertrouwd Delft aanvoelt, zo beweeglijk en veranderlijk is Delft ‘achter de schermen’: de plek waar ik werk. Delft zou Delft niet zijn, wanneer er continu verandering is. En dat voelen wij allemaal. Afgelopen jaar mochten wij Marja van Bijsterveldt verwelkomen als kersverse burgemeester. De bouwwerkzaamheden aan de tunnel zijn ingeruild voor uitzicht op een nieuwe gracht. En 2018 staat in het teken van de gemeenteraadsverkiezingen. Dezelfde Delft. Maar nieuwe energie. Een verse gemeenteraad. Een fris B&W.

 

Dat vind ik best spannend, omdat de ondernemers mee moeten bewegen met deze veranderingen. BOB is hierin de schakel, als overkoepelend orgaan van de ondernemers in onze Prinsenstad. Daar mag ik voorzitter van zijn. Afgelopen jaren hebben we een mooie koers voor ons spreekwoordelijk schip uitgezet. En ons gevoegd bij de bemanning van het SCMD, waar alle belangrijke partijen van Delft aan tafel zitten en kijken waar Delft heen wilt gaan. Denk hier bijv. aan cultuur, horeca, vastgoed en gemeente. Ik geloof in onze koers. Dus ik hoop dat de verse en of ‘nieuwe’ politiek en B&W daar blij van wordt. En dat we samen verder kunnen varen. Samen klinkt makkelijk, maar is zo breekbaar als porselein servies. De stip op de horizon is in ieder geval een goed functionerende binnenstad. En wat mij betreft het creëren van omzetkansen en ruimte voor ondernemen en investeren.

 

Tijd zorgt ervoor dat veranderingen vertrouwd worden. Jon en Thijs zijn het gezicht van de Oude Jan. Marja is onze burgemeester. En straks? Straks kennen we de gezichten van de wethouders en de samenstelling van coalitie en oppositie. Het is eigenlijk logisch ook. Stemmen. Afstemmen. Kennismaken. Discussiëren. Maar vooral samen keuzen maken. Om te dóen. De handen uit de mouwen en alle zeilen bij voor een mooi(er)e stad. Hopelijk met koffie. Marianne’s Appeltaart. Of liever nog, met gouden limonade en het breken van pinda’s.

 

De beste stuurlui staan aan wal. Aan jou de keuze. Doe je mee?

 

De pinda’s breken zich niet vanzelf.

 

David Lansen

Voorzitter BOB

Secretaris SCMD

 

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft