COLUMN

'Column
vanuit Egypte'

Door Emma

Ik zal beginnen met mijzelf voor te stellen. Mijn naam is Emma Alders, eenentwintig jaar oud. Ik hou ervan een gezellig biertje te drinken bij verschillende horecazaken in Delft. Zelf woon ik al mijn hele leven in Delft en ik  zou er ook niet meer weg willen. Ik woon ‘helaas’ nog samen met mijn lieve ouders en mijn broers. Wel opzoek naar een woning, maar dat is niet zo makkelijk.

 

Daan heeft gevraagd of ik de nieuwe column wilde verzorgen voor in de nieuwsbrief… 15 dagen heb ik de tijd, waarvan ik 10 dagen in Egypte zit. Thuis was ik ermee begonnen, maar het viel me toch tegen. Inspiratieloos door het Nederlandse weer en de drukte van werk heb ik mijn huiswerk meegenomen op vakantie (ja, je leest het goed).

 

Ik zit nu in mijn hotelkamer met de airco op 22 graden, buiten is het nu gemiddeld 30 graden. Onder genot van een heerlijk Maredsous biertje (in Brussel gekocht op het vliegveld, omdat hier bijna geen alcohol verkrijgbaar is of Stella.. ) ben ik begonnen aan mijn column. Mijn laptop op schoot, benen op de bank door een beetje vermoeide voeten van al het lopen door het zand langs de piramides. Wat echt prachtig was!! Ik heb er een leuke foto bij toegevoegd, met Oude Jan shirt ofcourse!

 

Naast de Oude Jan werk ik ook in een psychiatrisch ziekenhuis. Als leerling verpleegkundige op een gesloten afdeling voor mensen met depressie. Ik heb ik erg naar mij zin als leerling verpleegkundige, maar het rondrennen met dienbladen mis ik soms wel. Gelukkig werk ik gemiddeld een dag per week bij de Oude Jan, zodat ik niet zo’n heimwee krijg.

 

Vorig jaar ben ik geslaagd voor mijn Leidinggevend bediening en heb mijn stage afgerond bij café de V. Ik wilde een nieuwe uitdaging, maar vond de horeca nog altijd even leuk. Ik hoorde van Dick (die ook bij de V werkt) dat de Oude Jan nog opzoek was naar personeel. Ik kende de Oude Jan al, omdat ik met regelmaat na werk langs kwam voor een borrel te drinken samen met mijn oud collega’s. Zo ben ik terecht gekomen bij de Oude Jan.

 

Wat ik zo leuk vind aan de Oude Jan is de variatie. De ene keer sta je tot vroeg in de ochtend te werken achter de bar en de andere keer sta je op het terras lunch te serveren. De wisseltap en de wisselflessen vind ik ook erg leuk, zo leer je elke keer iets. De uiteenlopende borrels van elke grootte, de ene keer wat kleinere groep waar je lekker je aandacht aan kan geven en de andere keer grote groep waar je probeert snel en effectief te werken.

 

Ik hoop dat jullie zo meer over mij te weten gekomen zijn en zie jullie snel bij de Oude Jan, nu eerst nog even genieten van mijn vakantie!

 

Alhamdalullah!

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft