COLUMN

'Mijn eerste
werkdag bij
de Oude Jan'

Door Sterre

Het was zondag 7 mei, en ik had mijn eerste werkdag bij de Oude Jan. Vanuit Haarlem, waar ik dat weekend ook nog gewerkt had, kwam ik met de trein naar Delft. Het was niet heel lekker weer, dus ik was benieuwd hoe het zou worden. Dit veranderde al snel toen bleek dat Feyenoord speelde, en na een uurtje de Oude Jan lekker vol stond met Feyenoord supporters. Dit was een hele happening, zeker als Ajacied zijnde.

 

De dagen die volgden waren drukke terrasdagen. Zo werd ik beter bekend met de lunchkaart en alle drankjes en speciaal-bieren. Ook leerde ik al gauw alle vaste gasten kennen. Zo stelden zij zich voor wat voor hen erg handig was, want ze hoefden vervolgens alleen maar mijn naam te roepen en ik wist dat ze een nieuw biertje wilden hebben.

 

Hoewel ik al ruim 4 jaar in de horeca werk, was mijn eerste avonddienst bij de Oude Jan wel even wennen. Dit komt voornamelijk omdat ik in een restaurant heb gewerkt, en nooit later dan half 2 klaar was, wat nu rustig 4 uur kan worden. Ook is het een andere sfeer die er hangt, iedereen is wat uitbundiger en losser (mogelijk door de drank). Maar je maakt ook wat mee op zulke avonden. Zo kroop er laatst bijvoorbeeld een dronken Mexicaanse achter de bar om maar even zelf dr bier te tappen (wat overigens niet de bedoeling is). Ook komen er regelmatig studenten in de gekste outfits even een biertje doen, die dan vervolgens worden opgehaald voor een date diner, dit is erg grappig om te zien.

 

Dit alles bij elkaar: de afwisseling, vriendelijke vaste gasten, gek verklede mensen en natuurlijk mijn leuke collega’s maken dit tot een hele fijne werkplek waar ik het erg naar m’n zin heb! Tot snel aan de bar, waar het bier voor je getapt zal worden, dit hoef je niet zelf te doen ;)

 

 

>

>

>

>

>

>

>

>

>

Café de Oude Jan

Heilige Geestkerkhof 4

2611 HP  Delft